Altele

Mens sana in corpore sano…

Un proverb atât de vechi dovedește prin păstrarea lui în limbajul oamenilor adevărul conținut. Nu am descoperit acest  proverb abia acum, dar vă spun clar că am început să-l aplic în viața de zi cu zi. După cum se poate vedea pe profilul de Facebook am început să am unele probleme cu gabaritul în sensul în care sunt mic de înălțime 172 cm, dar creșterea nu s-a oprit și continuă pe orizontală. A apărut și burtica de om însurat, au apărut colăceii abdominali, iar cântarul începuse să mă roage să nu-l mai agresez urcându-mă pe el. Prin urmare am ajuns la concluzia că trebuie să fac o schimbare în viața mea, în stilul în care mi-o trăiesc și să devin mai activ cu atât mai mult cu cât unele cure de slăbire practicate au avut efecte reduse și trecătoare. Așa se face că am decis în premieră să merg la o sală de fitness și să devin un orășean modern, conștient de lacunele vieții la bloc și hotărât să elimin sedentarismul.

Locuiesc în Focșani- sud și am găsit pe internet o sală de fitness chiar aproape de locuința mea,iar într-o zi de mare determinare m-am dus și am plătit abonamentul 100 lei pentru a beneficia și de sfaturile și îndrumările antrenorului. Recunosc faptul că nu credeam că o să mă duc la sală mai ales că era pentru prima dată când mă ” angajam” la așa ceva și cu greu am reușit să mă pornesc de acasă în primele seri. Spun seri deoarece programul îmi permite să merg la sală doar după ora 19.00. Vă dați seama că după activitățile zilnice sau după 12  ore de muncă la serviciu este chiar greu să reușești să te pui în mișcare, să execuți exercițiile cerute și să respecți întocmai indicațiile antrenorului. Cu toate aceste argumente  mai mult închipuite, contra fitness-ului, felul în care mi-au fost prezentate exercițiile de către Alex, faptul că acesta s-a ocupat personal să le execut în totalitate și corect precum și încurajările oferite chiar atunci când aveam nevoie m-au adus în postura de a mă lăuda cu cel de-al doilea abonament lunar după ce am bifat 23 de prezențe la programul dedicat sănătății mele. Simt că sunt mai vioi, merg cu nerăbdare la sală, aspectul fizic exterior începe să prezinte unele schimbări în bine, iar despre tonusul muscular pot spune că e cel mai bun dintotdeauna.

Despre Alex vă spun că e un tânăr simpatic, serios în ceea ce face și că este pregătit pentru meseria de antrenor Fitness & Personal Trainer ( Certified Personal Trainer: Gym, Indoor(home) & Outdoor Training ). Normal că este receptiv la glume și că știe să păstreze buna dispoziție în sală împreună cu cele două colege ale lui .

 Am încredere că Alex o să-mi ofere motivația necesară continuarii antrenamentelor mai ales că upa cum se vede din postările lui chiar știe să motiveze.

 Pentru cei care doresc să știe unde este această sală de fitness la care vin persoane din tot orașul, chiar dacă trec prin dreptul altor locații de acest gen, și chiar din localitățile învecinate vă dau ca punct de reper etajul 1 al fostului Complex Comercial Sud, unde acum sunt si cabinetele particulare ale doctorilor de familie * langa supermarket Zamfir )