film

Miami Bici, comedie românească 2020 recenzie

Miami Bici

Matei Dima și Codin Maticiuc vă așteaptă la comedia Miami Bici.
Miami Bici este povestea lui Ion și Ilie, doi tineri dintr-un mic oraș obscur din România care merg la Miami pentru a trăi atât „Visul american” cât și visul românesc de a se „îmbogăți rapid”. Odată ajunși acolo, ei ajung în mijlocul planului machiavelic al lui Mișu, un român de cea mai joasă speță, stabilit în Florida.

Din distribuție fac parte Matei Dima, Codin Maticiuc, Florin Piersic Jr., Rene Toledo Jr.

Am zis „vă așteaptă” deoarece eu personal am fost și am văzut filmul. Nu îmi pare rău că am fost, deoarece filmul a fost mai bun decât mă așteptam. Subiectul este interesant, mai ales că sunt mulți care vor regăsi speranțele celor care au emigrat. Unii chiar se vor regăsi în poveste. Acțiunea este susținută și nu te lasă atras de vreo stare de plictis. Dialogurile și situațiile de fapt sunt amuzante de multe ori. Deseori avem parte de replici inspirate care ating și cel mai autoimpus spectator indiferent. Spun autoimpus deoarece se vede de la început calitatea slabă a dialogului și există posibilitatea ca unii cinefili să nu dorească să coboare din înaltul nivelului lor intelectual. Vor fi „atinși” de cel puțin o replică….

Miami Bici

Miami Bici este filmul la finalul căruia am ieșit din sala de proiecție binedispus și relaxat. Numai pentru acest motiv și tot ar fi suficient să îl recomand. Totuși aș mai adăuga faptul că îl recomand și pentru susținerea cinematografiei românești care este destul de sensibilă, slab finanțată și prea puțin încurajată. Cel mai puternic argument pentru a vă recomanda acest film il spun la final. Este acela că la final am realizat că am văzut foarte multe filme străine cu mult mai slabe decât acesta.

Pentru că sunt activ și pe Cinemagia.ro, o să precizez că am acordat 8 stele peliculei, una fiind de încurajare.
În Focșani filmul rulează la Happy Cinema Focșani în cadrul Mall Focșani.