Carte

Mutre de inmormantare / San Antonio- Frederic Dard

Incantat de noua mea cunostiinta, imi continui aventurile insotindu/l pe comisarul San Antonio acolo unde pasii ii sunt purtati de nevoia elucidarii unui nou caz. Inceputul romanului este unul banal, Berurier- imensul coleg al comisarului, nu se dezminte si alege sa faca o economie bugetului amenintat de nunta unui nepot. Prin urmare alege sa ofere mirilor ca dar de nunta un produs din piata de vechituri a Parisului si este norocos sa gaseasca un aparat foto in stare aproape noua la pret de chilipir si/l cumpara imediat. In noaptea nuntii mirii au desfacut cadourile si au gasit un film in aparat, iar Berurier motiveaza ca a probat el aparatul si de aceea are film, sperand sa nu-i fie descoperita marlania. Filmul luat de la miri ajunge la Favier criminalistul pasionat de fotografie care developandu-l a gasit imaginea unei persoane care parea decedata si care avea o rana mare la cap. De aici pornesc itele afacerii politienesti deoarece acel cadavru nu este recunoscut de catre politisti si pentru ca nu se regaseste nici in arhivele politiei, San Antonio decide sa rezolve misterul. Cercetarile il vor purta prin mai multe orase ale Frantei, ii vor aduce si o rana serioasa la cap dar si ocazia de a interactiona cu membrii serviciilor de spionaj. Acum, dupa lecturare pot spune ca micile detalii au dus la rezolvarea cazului care se va dovedi de interes international intrucat aparentul cadavru din fotografie apartine unui cercetator danez care reusise sa descopere o substanta periculoasa, cu o forta de explozie superioara substantele de pana atunci.

V/am oferit informatii cat de mult am putut pentru a va starni interesul si consider ca nu ar fi gresit daca ati alege sa va delectati lecturand acest roman. Tin sa precizez ca replicile umoristice si pasajele hilare sunt prezente in ciuda evenimentelor care se petrec cu o viteza ametitoare. De asemenea nu lipsesc impuscaturile, bataile, crimele si indiciile fine pe care daca le ve/ti sesiza o sa puteti sa va considerati chiar detectivul San Antonio intrucat ve-ti solutiona cazul in acelasi timp cu el.

Romanul este cel din fotografie ( tiparit in 1998 0 Ed. Forum ) si fiind primit de la colega Calin Maria , doresc sa/l ofer la randul meu persoanei care il solicita printr-un comentariu prin care se obliga sa ofere cartea mai departe unei ersoane care la randul ei ar urma sa o dea altei persoane si tot asa mereu 😀 !

DSC_0252