Din Focşani

Nistoroiu si santierul din Focsani !

Dupa cum se stie Mun. Focsani traverseaza o perioada foarte speciala a existentei sale: minti luminate s-au gandit ca e timpul sa modernizeze intrastructura retelei termice dupa care sa modernizeze chiar si aspectul orasului si in principal a partii sudice si a Mandrestiului! Zona unde locuiesc a „picat” in grija d-lui Nistoroiu – Arena  si prin urmare va arata conform priceperii angajatilor lui sub directa-i supraveghere!

Desi iarna ne-a ocolit de prin decembrie lucrarile au fost stopate cu toate ca viteza de executare era greu de observat si acum, imediat ce au venit primii fulgi au aparut si Doreiii Nistoroiului sa cimenteze zonele unde au executat lucrari de ingropare a tevilor de apa rece, calda si agent termic :

P1100283
De ce sa tinem cont ca temperatura este cea care pastreaza zapada netopita? Sa punem cimentul si sa plecam numai ca problema cea mare o reprezinta nevoia de apa pentru o zona unde cimentul e prea gros asa ca …. se rezolva in mod natural :
P1100286
Si pentru ca avantul muncitoresc si harnicia si priceperea nu pot fi tinute in haturi de marele conducator si primitor al imenselor sume de bani, muncitorii au decis ca nu ar fi rau sa-si usureze munca si sa nu mai care pietrisul cu roaba, ci sa-l taseze direct peste asfaltul strazii folosind si un utilaj special de tasare! Cum naiba sa ȚbatiȚ pietris peste asfalt, cum sa se taseze, buey muncitorii lui peste prajit ? Sa veniti cand se va dezgheta sa va luati noroiul de pe asfalt ! Inginerul sta si priveste, halal inginer !
P1100288
Acum, pentru ca nu am uitat scopul postarii revin si eu cu o intrebare :
Cimentul turnat ce face SE INTARESTE sau INGHEATA si devine tare ?
( pentru o reala protectie impotriva gerului, lucratorii au acoperit cimentul turnat cu o calduroasa folie de plastic 😀 )