Altele

Panouri Radiante Infrarosu. Ideale pentru casele cu copii

Acest articol este quest post gratuit deoarece contine informatii benefice pentru oricine vrea sa-si achizitioneze panouri radiante infrarosu:

Incalzirea cu  panouri radiante reprezinta una dintre cele mai eficiente metode de incalzire, un sistem inovator, calitate recunoscuta pe plan mondial.

O incalzirea prin intermediul radiatiilor infrarosii este recomandata in orice incapere, dar mai ales in camerele cu copii, avand capacitatea de a produce o serie de efecte benefice. Radiatiile infrarosii creaza o stare de bine copilului, de relaxare, stare de care copilul are nevoie pe deplin, mai ales cel nounascut, pe care il ajuta sa se adapteze mai usor noului mediu.

In cazul copiilor mai mari, radiatiile infrarosii au capacitatea de a stimula creativitatea si buna dispozitie.

Totodata, acest sistem de incalzire ajuta la creearea unei temperaturi uniforme in camera copilui, deoarece obiectele se incalzesc inaintea aerului.  Cu ajutorul termostatului se poate seta o anumita temperatura, care poate fi modificata in functie de necesitati, ca de exemplu la baia copilului.  Sunt ideale mai ales in camerele cu riscuri ridicate de aparitie a mucegaiului, avand capacitatea de a preveni aparitia acestuia si totodata de a-l diminua, pana la eliminare.

In ceea ce priveste modul de functionare, dupa cum reiese si din denumire, incalzirea cu panouri radiante infrarosu functioneaza pe baza de radiatii infrarosii (4-14microni), pe acelasi principiu cu care soarele incalzeste pamantul, acesta fiind un proces curat, natural, confortabil, dar si economic.

Echilibrul termodinamic al organismelor vii, practic tot ce inseamna viata pe Terra, depinde de caldura primita de la astrul solar sub forma de radiatie infrarosie. Radiatiile infrarosii sunt o parte din razele soarelui. Razele emise de soare, numite si radiatii globale, se divizeaza in raze ultraviolete, lumina vizibila (lumina rosie) si raze infrarosii (infra = sub in latina, infrarosii – raze invizibile cu ochiul liber).

Fara infrarosu nu ar exita viata pe pamant!

Isaac Newton a descoperit infrarosu inca din 1666. Desigur, pe atunci nu se stia nimic despre influenta pozitiva asupra organismului. Ne putem aminti, inca de pe vremuri, de lampa cu infrarosu utilizata in domeniul medical de zeci de ani in scopuri curative.

Radiatia infrarosie se numeste in termeni uzuali si „radiatie termica”, deoarece ea declanseaza senzatia de caldura in contact cu pielea. Radiatia infrarosie este o radiatie naturala, si in viata de zi cu zi apare sub diverse forme: de exemplu soarele, radiatoarele de baie sau sobele de teracota emit radiatii IR. Infrarosu se formeaza in momentul in care un corp se incalzeste, cu alte cuvinte, orice corp cald emite mai mult sau mai putin radiatii IR.

Radiatiile infrarosii emise, dupa cum am precizat anterior, produc o serie de efecte benefice pantru organism.

Un panou radiant cu infrarosu genereaza ioni negativi prin intermediul mineralului numit tourmalina care este aplicat pe panou. Prin intermediul tourmalinei şi a functiei nanosilver (ioni de argint) produsa de stratulul coloidal de argint din panou, se ajunge la un complex de efecte terapeutice, la un echilibru optim pentru functionarea corpului uman.

Printre efectele benefice ale incalzirii cu panouri radiante infrarosu se numara: intareste sistemul imunitar, imbunatateste circulatia sangvina si echilibreaza tensiunea arteriara, amelioreaza si calmeaza durerile reumatice, conduce la o mai buna eliminare a metalelor grele din organism, imbunatateste respiratia si uneori elimina sforaitul, previne aparitia diverselor efecte negative ale bolilor geriatrice, conduce la eliminarea totala a microbilor, virusilor, bacteriilor si acarienilor, incetineste efectul de imbatranire, ajuta la prevenirea cancerului, previne aparitia nodulilor limfatici, conduce la ameliorarea simptomelor menopauzei, amelioreaza astmul si conduce la prevenirea unei game larigi de alergii.

Pentru a beneficia de eficienta maxima a panoului, se recomanda instalarea in pozitie orizontala, imediat sub tavanul incaperii sau incadrat complet in acesta, putandu-se aranja astfel si in functie de zonele de confort termic. Temperatura maxima a suprafetei active, in functie de putere si mediul ambiant, poate ajunge pana la 60-90 grade C, neexistand riscul arsurilor. Amplasarea se poate face insa si pe perete, in pozitie verticala.

In concluzie, ma repet si spun: incalzirea cu panouri radiante infrarosu este mai mult decat ideala pentru casele cu copii.

Mai multe informatii despre sistemul de incalzire cu panouri radiante cu
infrarosu puteti gasi pe: http;//www.panouri-radiante-infrarosii.ro