film

The Raven – Corbul (2014) review

The Raven – Corbul, este un thriller sumbru!

În filmul The Raven – Corbul , Edgar Allan Poe , își unește forțele cu un detectiv din Baltimore cu scopul de a prinde un criminal în serie. Criminalul se inspiră din scrierile lui Poe pentru a comite crime oribile.
Filmul debutează direct cu uciderea unei mame și a fiicei sale, cu brutalitate, în casa lor din Baltimore. Acțiunea se petrece în secolul al 19-Lea. Detectivul Emmett Fields (Luke Evans) face o descoperire șocantă: crima seamănă cu cea dintr-o povestire publicată în ziarul local. Povestirea, scrisă cu detalii sîngeroase, face parte dintr-o colecție a scriitorului aspirant și inadaptat social, Edgar Allan Poe. Acesta, stăpânit de viciul băuturii și a decadenței morale are perioade de „ridicare” socială atunci când reușește să scrie ceva bun de tipărit și este recompensat. Crima reală fiind copie fidelă a povestirilor acestuia îl transformă pe autor în principalul suspect. Urmează mai multe crime și pe final în planul criminal intră chiar iubita scriitorului Poe. Astfel miza crește enorm, iar creatorul povestirilor este implicat total și interesat de găsirea criminalului.

Filmul are multe situații limită, schimbări de situații și mult suspans.
Este foarte interesant de aflat cine este criminalul. Chiar și metoda prin care este descoperit un criminal atât de meticulos ține tot de inteligență.

The Raven – Corbul

este un film pe care îl recomand și dacă cineva poate să îmi propună spre vizualizare filme asemănătoare, îl rog sa nu ezite.