Uncategorized

Recreația mare , de Mircea Sîntimbreanu – recenzie

Vă salut și vă las din nou pe mâna fetei mele, Crintea Daria Elena, care vrea să prezinte cea mai recentă carte lecturată!

Recreația mare , de Mircea Sîntimbreanu

”Recreația mare” este alcătuită dintr-o suită de relatări ale întâmplărilor din viața unor copii și a unor adulți. Copiii sunt toți elevi aflați în vacanță sau în timpul cursurilor școlare. Adulții sunt părinții sau profesorii copiilor și cu toții sunt personajele cărții. Întâmplările relatate au un scop educativ urmărind gafele personajelor povestite literar. Cu toate că la început nu m-am transpus în viața personajelor cartea a reușit să îmi capteze atenția prin stilul amuzant.

O întâmplare care mi-a plăcut a fost ”Carnetul carnetului”. În aceasta este vorba de un băiețel dezordonat cu toate lucrurile sale și cu hainele de școală. Elevul pentru că nu reușea să ajungă la timp la școală a decis să scrie pe un carnet unde este uniforma școlară să se poată îmbrăca dimineața mai repede. Pe prima pagină a scris unde va pune carnetul. Trezit dimineață, băiatul uituc nu găsea carnetul și prin urmare din nou a întârziat la școală. După ore, acesta a cumpărat mai multe carnete pe care le-a pus prin cameră lasând indicații unde se află carnetul următor și tot așa până la primul carnet care conținea exact informații despre locul obiectelor care îi trebuiau. În continuu deși se străduia dimineața să găsească carnetele, acesta nu a reușit niciodată să ajungă mai repede la școală.

Personal sunt convinsă că o să vă placă această carte și cred că e o lectură utilă. Recomand cu încredere și aștept să îmi răspundeți cu alte recomandări de citit.