comunitate

S-a reparat interiorul Gării Adjud!

Pentru cei care nu mă urmăresc și nu știu despre ce e vorba o să fac o mică prezentare. Chiar la intrare în holul caselor de bilete din Gara Adjud, în timp s-a format un mare crater prin distrugerea pavajului de mozaic, iar câinii care-și duc veacul pe acolo au transformat zona într-un wc câinesc respectând cu sfințenie limitele craterului.

Am scris și am argumentat cu fotografii într-un articol care poate fi citit aici

.
Articolul meu inițial a beneficiat de o coincidență, sau a mișcat muncitorii?
Nici eu nu știu și nu mă deranjează niciuna dintre posibilități.
Cert este că acum 36 de ore, la ultima trecere prin gara Adjud am constatat reparația.
Cum v-am învățat, pentru că este deontologic, documentez cu fotografii.

Fotografia efectuată din apropiere arată că mai trebuie finisată lucrarea și poate că se va întâmpla.

Cred că o să mă iau din nou de imortalizarea și mediatizarea lucrurilor urâte, dar reparabile. Mereu este ceva de îndreptat și poate că factorii decizionali ar îndrepta, dar nu cunosc problemele.

Nu o să mă transform într-un om care să scoată tot ce-i urât în evidență. O să încerc să mă mențin pe linia, sensibilă de altfel, a observatorului obiectiv. A omului care simte că lucrurile mici fac de multe ori diferența. A cetățeanului care pune preț pe eliminarea micilor neplăceri. Nu ar fi rău nici dacă acest gen de acțiune ar fi adoptat de mai mulți cetățeni. Chiar ar fi o dovadă de implicare civică, o dovadă că ne pasă multora de ce este în jurul nostru.
Un sfat îmi permis să vă ofer: ”Atenție la modul de semnalare a neajunsurilor! ”
Nu fiți incisivi, agresivi verbal și nu arătați cu degetul amenințător spre vinovați pentru că ideea este să reparăm, nu să dăm curs unor conflicte chiar și interpersonale sau să provocăm blocaje neconstructive între cetățeni și autorități.
Să aveți o zi frumoasă!