advertorial din intaplare adevarata!

Sanatatea primeaza

Mereu ajungem la aceasta concluzie cand manati de la spate de diferite afectiuni, care-si fac brusc aparitia tulburandu-ne viata, ajungem in unitatile spitalicesti de stat sau cele particulare. ne promitem ca pe viitor vom fi mai atenti , ne vom face analize si consultatii mai des si ca ne vom proteja de factorii care au influente negative asupra starii noastre de sanatate. Mereu aceste ganduri de conservare se pierd in acelasi timp cu ultimele simptome ale afectiunii tratate si pana la urmatoarea alarmare uitam promisiunea mai sus mentionata. In aceasta categorie de persoane ma includ, fara a fi mandru de acest lucru si pe mine si membrii familiei mele intrucat suntem parte a civilizatiei societatii romanesti. Cu toate acestea pot sa ma laud ca eu personal chiar ma tin intr-o anumita masura sa respect rolul important al preventiei si anume  ma duc regulat la consult stomatologic preventiv, dar nu fac asta din vreo mare convingere cu privire la dorinta de a preveni, ci doar de frica durerii de masea.

Nu bat campii ci doar sunt sub influenta unor stari emotionale generate de vesti nu tocmai bune privitoare la starea de sanatate a unei persoane dragi familiei mele, o ruda de grad indepartat, dar destul de apropiata noua. Aceasta ruda, femeie puternica – zdravana cum se spune prin partile noastre simtind anumite modificari si necorelari ce aveau loc in corpul sau s-a prezentat la un control medical .
Nu era convinsa total sa se duca la doctor, dar a gasit aceasta oferta atractiva si nu a mai ezitat mai ales ca stia despre aceasta unitate Centrul Medical de Excelenţă Renaşterea– inaugurata in anul 2012 dupa o investitie importanta de peste 2 milioane de euro, ca ofera servicii de diagnosticare precoce a cancerului de col uterin și  sân. Cu pasi nesiguri a fost intampinata de catre personal profesionist care intai au avut grija sa-i alunge gandurile negre si sa-i explice pe cat a putut ea intelege unele dintre aspectele legate de sanatatea si simptomele resimtite. A efectuat un test Babes-Papanicolau si o mamografie digitala, dar a primit rezultate care indicau unele probleme reale ale starii de sanatate fapt pentru care s-a programat pentru investigatii amanuntite mai ales ca acestea exista pe lista serviciilor oferite de catre acest Centru medical de Excelenta apreciat de multe persoane chiar si pe pagina de socializare dedicata.

Nu au venit rezultatele investigatiilor amanuntite, dar ideea este ca acum ea este in starea pe care o evocam la inceputul articolului , promite sa mearga mai des la doctor pentru a incerca sa depisteze in faza incipienta orice dezechilibru al starii de sanatate.  Este stiut faptul ca Romania ocupa un neonorant loc fruntas în U.E în ceea ce privește mortalitatea cauzată de cancerul de col uterin, 6 românce murind zilnic din cauza acestei boli, iar alte 6 sunt diagnosticate zilnic cu cancer de san. Dragele noastre femei, aveti grija de voi !

Sanatate, draga mea si sa ai parte de rezultate bune!