Legea

Soferul cu atentie distributiva

Pentru ca ma aflu, dupa cum am spus deja, in Ploiesti- oras strain pentru mine incerc sa invat si sa inteleg cat mai multe reguli nescrise ale comunitatii. Astfel am aflat ca cetatenii bronzati de la nastere au nevoie de un spatiu cu cel putin 50% mai mare decat e corpul lor  pentru a se deplasa pe trotuar, ca pirandele au 2-3 copii si impreuna put la fel, ca sunt bronzatei carora le sclipeste pupila doar dupa furtisaguri. De asemenea am aflat ca ploiestenii sunt niste  cetateni europeni, cu viziuni ecologiste si folosesc foarte des bicicleta pentru deplasarea prin oras beneficiind si de multe tronsoane de piste speciale pentru biciclisti, ca soferii sunt invatati deja cu biciclistii ca participant la traficul rutier cu drepturi egale si ca mersul cu autobuzul cu bilet este o ciudatenie pentru ploiesteni si este primul mod prin care identifica persoanele care nu apartin comunitatii.

Ei bine, eu am mai invatat ceva, am invatat ca soferi de autobuz ca la Ploiesti chiar nu ai cum sa gasesti. Dupa ce ieri, 27.05. 2014 un sofer a facut pe ghidul turistic si mi/a indicat locatia Muzeului Ceasului, dar astazi am aflat ca de 1 an muzeul s-a mutat la alta locatie, astazi am gasit soferul superman. Soferul dorit de orice companie de transport care vrea eficienta maxima facea 3 lucruri in acelasi timp : manca shaorma, vorbea la telefon si conducea autobuzul cu 40 de calatori oprind in toate statiile fara sa le omita ! Ati mai vazut asa ceva ? Eu nu , ca Focsaniul e mai mic 😀 !

Tin sa mentionez faptul ca fotografia i-am facut-o in timp ce executa cele 3 activitati si ca-l apreciez ca nu a scapat mustar pe pantaloni intrucat s-ar fi fastacit si ar fi pierdut calea dreapta de urmat pentru autobuz 😀 !

Frica nu mi-a fost si am ajuns cu bine cu acel autobuz nr. 2  pana in Ploiesti Vest, dar cand am vrut sa ma intorc in Ploiesti Sud , dupa o vizita la BILLA am constatat ca am acelasi sofer , dar fara shaorma. Cert e ca a condus mai agresiv fara shaorma si propun directorilor firmei de transport sa oblige soferii sa manance cate o shaorma la fiecare cursa efectuata 😀 !

Apropo de Billa din Ploiesti Sud, cam rar se spala  si igienizeaza toaletele din incinta. Sa fie cumva un semn de criza? Nu as miza pe asta intrucat au preturi foarte mari si chiar de nu au vanzari enorme , prin pret mare reusesc sa obtina profit bun !

Va las pana ajung la Focsani , daca ma pot abtine, #zicevali !

sofer potent