film, timp liber

The Grinch – recenzie

The Grinch (2018) este cel mai recent film văzut de mine. Da, este o animație şi nu e prima pe care o văd. Am început chiar să prefer animațiile în defavoarea filmelor dedicate oamenilor mari. Pentru că tot a venit vorba, să știți că anul trecut am fost foarte inspirat în alegerea animațiilor. Am reușit să le văd exct pe cele care ulterior au fost nominalizate la premiile Oscar.

Sigur The Grinch va fi pe lista nominalizărilor anului acesta.!

The Grinch este cel de-al optulea film de animație produs de Illumination și Universal Pictures. The Grinch spune povestea unui morocănos care se decide să fure Crăciunul doar pentru că el nu a avut o copilărie fericită de sărbători. Crescut în orfelinat, Grinch era mereu singur de Crăciun, iar cadouri nu avea de la cine primi. Pentru reușita acestui furt inedit Grinch se va costuma ca Moș Crăciun în totalitate. El pune gând rău tuturor cadourilor, dar și instalațiilor cu becuri luminoase specifice. În același timp o fetiță care preferă Crăciunul are alte planuri. Ea dorește să-l prindă pe Moș Crăciun și să-i transmită că nu-și dorește cadouri, vrea doar ca acesta sa o protejeze pe mama ei care muncește foarte mult.

Urmând povestea scrisă de Dr.Seuss, animația are forța de a ”prinde” privitorul. Este o animație foarte colorată cu peisaje foarte frumoase și personaje bine construite. Efectele 3D nu sunt foarte impresionante, dar per total sunt mulțumitoare.
Eu am mers la animație împreună cu fiica mea de 8 ani și pot să vă spun că am gustat din plin farmecul acestui desen animat. Am fost atent, am râs, m-am relaxat la fel ca un copil mai ales că se apropie cu adevărat Crăciunul.
Am ales singurul cinematograf 3 D din oraș, Happy Cinema Focșani! Aici am găsit cele mai bune condiții, scaune relaxante, proiecție de calitate și atmosferă plăcută chiar de la intrare!

The Grinch este o poveste universală despre spiritul Căciunului și despre puterea optimismului.
Atât eu, cât și fiica mea vă recomandăm această animație cu încredere, mai ales că a primit nota 9 de la noi!