Altele

Trenul da batai de cap

Da, trenul da batai de cap.

                                          Am calatorit astazi cu trenul particular –regiotrans pe distanta Buzau-Focsani ( trenul avand ruta Brasov – Iasi ) dar chiar nu am gasit un motiv pentru care o persoana sa prefere acel tren in locul celui de stat. Garnitura era veche, cred ca de prin anii ’70 cine stie din ce tara, iar trenul era compus din 2 vagoane care nu au posibilitatea de transfer a calatorilor din unul in celalalt in timpul calatoriei intrucat nu au usi de comunicare. Tipul asta de vagoane l.am vazut anul acesta la stiri intr-un reportaj prin care se dezvaluia ca are izolatie din azbest iar azbestul este CANCERIGEN. De asemenea locurie sunt foarte ingramadite, iar scaunee total incomode oricat ai incerca sa te adaptezi. Starea de mizerie generala ma face sa cred ca la capat de linie personalul insotitor al trenului, nasu si nasica, isi dau jos gentile burdusite cu stiu ei ce si pun mana pe maturi, desi  nu au si aceasta calificare 😀 !

CLAR, NU RECOMAND!

                                    Iata ca scriind si incercand sa fiu impartial cu toate ca trenurile de stat sunt obiectul muncii mele, am gasit cateva motive care ar putea echilibra balanta inclinata prea mult de neajunsurile mai sus descrise:

– in aceste trenuri toti calatorii sunt egali si platesc bilet;

– in aceste trenuri nu se urca persoane fara adapost care stiti si voi ce mirosuri plimba cu ele;

– in aceste trenuri mergi cu viteza mai mare avand regim de interregio, dar poti cobora chiar si in halte intrucat opreste unde vrei 😀 ;

Lista ramane deschisa pentru dvs. oriunde doriti sa asezati avantaje sau dezavantaje!

Sa vedem cine ( MAI ) foloseste trenul 😀