Din Focşani

Vino maine ca e mai scump !

          Nevoia m-a împins pe scările Primăriei Focșani pentru un certificat fiscal ! deh, cand nu ai cum s-o dai las întors ajungi și la administrația locală, doar din taxe trăiește săraca și vai de aparatul ei cu personal multiplu și nesătul de vacanțe și salarii ( spun asta deoarece din data de 29.12.2012 pana azi au prins o vacanță bună) !
Certificat fiscal cât poate să dureze mai ales că sunt bun platnic anual ? Ajung la ghișeu :
– Pentru ce vă trebuie ?
– refinanțare la bancă , dublă ipotecă ândatorire pe viață, e greuuuu !
– 2 lei taxă!
– Aș plăti și impozitul, cât costă ( și scot bani ) !
– Nu se încasează decât pe auto , pe clădiri peste 2 zile , așteptăm să se mărească!
Nu am înțeles eu cum vine , dar deh, am acceptat deși nu cred ca la magazin daca se scumpeste painea peste 2 zile , painea din raft e tinuta aceste 2 zile sa prinda pretul nou, plătesc 2 lei și plec la Registratură să depun cerere pentru certificat fiscal ! Aici surpriză:” nu e posibil fără să plătiți impozitul! ” A urmat româneasca ceartă și explicația că nu mi s-a încasat impozitul, am precizat că-mi trebuie urgent la bancă certificatul și după telefoane pe la ” sefi stiutori ” mi s-a spus că voi avea documentul , dar abia a doua zi , după 12! Mâine la 9- 9,30 sunt pus pe harță și la primărie mă duc !

            La un magazin ar fi evaziune , cred, să se vândă produsele din stoc la un preț mai mare decât cel la care au fost inițial oferite spre vânzare, în urma unei creșteri artificiale de prețuri !