film, Uncategorized

SCURTCIRCUIT , un film cu mesaje multiple, review!

SCURTCIRCUIT, este cel mai recent film pe care l-am văzut. Pentru mine este pe locul 1 al filmelor din punctul de vedere al emoției transmise.
SCURTCIRCUIT este filmul la care am descoperit mai multe „puncte culminante” în desfăşurarea acțiunii. Este filmul care îndeamnă la un restart pentru fiecare dintre noi şi la responsabilizare şi asumarea greşelilor. Cred că un scurtcircuit la nivel mental este necesar şi din păcate de prea mult timp amânat.

Filmul poate fi interpretat ca un film care urmăreşte o singură acțiune prin toate etapele ei, dar eu am ales să percep etapele ca fiind acțiuni-subiecte diferite de film. Întâlnim povestea de dragoste a doi elevi, fata rămânând gravidă la doar 15 ani. Povestea luptei dintre generații. Povestea omului bogat, poate chiar parvenit, care consideră că banii cumpără orice, chiar şi un copil. Povestea sistemului de stat, aici cel al sănătății, în care toate sunt făcute după ureche la umbra subfinanțării. Povestea neresponsabilității criminale la locul de muncă pe fondul lipsurilor generate de un sistem căsăpit şi blocat în trecut. Povestea dedicării la locul de muncă indiferent de piedici şi lipsuri. Şi pe final mesajul poveste al necesității de a fi „împreună” cu cineva pentru a răzbi în viață.

Toate aceste poveşti au fost foarte bine îmbinate de regizorul Cătălin Saizescu şi au puterea să emoționeze şi să ofere publicului teme de gândire.

Distribuția artistică are parte de nume mari ale cinematografiei româneşti şi este o garație a unor roluri interpretate profesionist. Regăsim pe Maia Morgenstern, Magda Catone, Nicodim Ungureanu într-o interpretare de mare efect, Adrian Văncică, Dorel Vişan, Claudiu Bleonț, George Ivaşcu, Georgiana Saizescu.

Am avut şansa să fie prezenți la avanpremieră regizorul Cătălin Saizescu şi actrița Georgiana Saizescu şi astfel să aflu împreună cu ceilalți spectatori amănunte referitoare la realizarea filmului.Impresionant este că filmul se transformă intr-o campanie umanitară în care tot profitul rezultat prin incasările din bilete va fi direcționat către achiziționarea incubatoare pentru secțiile de neonatologie ale spitalelor din țară, pentru acordarea de şanse egale tuturor copiilor şi pentru evitarea unor viitoare incidente tragice de genul celui de la Maternitatea Sadu.

Recomand cu încredere acest film şi vă asigur că notele mari de pe IMDB – 7,8 sau cinemagia.ro 8,3 (site-ul românesc dedicat cinematografiei) nu sunt întâmplătoare.

FELICITĂRI întregii echipe angrenate în realizarea acestei capodopere cinematografice.
Un film de nota 10. Un film extraordinar fără nicio exagerare.